Deel ons ook op social media


Heerlijke en gezonde salade

 

Wat heb je nodig:

· een mooie krop sla

· 3 grote tomaten

· 1 pakje spinazie

· 10 kleine tomaatjes

· 1 komkommer

· 2 appels

Spullen:

· 1 mes en snijplank

·1 grote kom

· een lege maagπŸ˜‰

Bereiding: 

Snijd de komkommer in dunne reepjes

Haal alle bladeren van de krop sla af

Snijd de tomaat in plakjes 

Snijd de appel klein

Leg alle sla bladeren op de schaal en leg de spinazie erop

Leg daarna de komkommer en de tomaat er op

Leg de stukjes appel er goed verdeeld op

Leg de tomaatjes er op

 

 

Smullen maar!!πŸ˜‹πŸ˜‹

 



inzending van B&N

 

 

 

Naam:
B&N

E-mailadres:
rrr@www.nl


INGREDIËNTEN:

 

voor het deeg:

 

500 gram bloem
250 ml melk handwarm
100 gram ongezouten roomboter
7 gram droge instant gist
9 gram zout
10 gram suiker

 

 

voor de vulling:


750 gram half-om-half gehakt
1 ei
75 gram paneermeel
25 gram mosterd
peper en zout
extra: 1 geklutst ei voor het bestrijken van de broodjes

 

Bereiding:


Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed in 10-15 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
Verdeel het deeg gelijk in 20 stukken. Bol ieder stukje deeg op, dit doe je zo: leg het deeg op je werkblad en plaats je handpalm hier als een 'kommetje' overheen. Draai stevig rond tot het deeg zich tot een mooi balletje vormt (de onderkant zal niet glad zijn, dat is prima).
Laat de deegballetjes 30 minuten afgedekt rusten.
In de tussentijd doe je de ingrediënten voor de vulling in een kom, kneed deze door elkaar. Maak 20 gelijke worstjes van het gehaktmengsel.
Neem een klein balletje deeg en rol dit uit tot een ovaal plakje, het moet een paar centimeter langer zijn dan het worstje.
Leg het worstje op het deeg, vouw de (smalle) uiteinden over het worstje. Vouw vervolgens de (brede) uiteinden om het worstje en rol het geheel over je werkblad om te naden enigzins te dichten.
Leg het broodje met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit voor alle worstenbroodjes.
Dek de broodjes af en laat ze 60 minuten narijzen. Bestrijk ze met het geklutste ei voordat ze de oven ingaan.
Bak de Brabanste worstenbroodjes in 16-18 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte).

 

 

 


Heerlijke wraps

 

Wat heb je nodig: 

7 tot 8 wraps

300 gr gehakt

2 uien

3 tenen knoflook

1 krop sla

4 tomaten

80 gram tomatenpuree

Kaas

thijm en/of laurier

creme fraiche

Bereiding:πŸ“„

Snipper de uien  en pers de knoflook fijn en rasp de kaas.

Snijd de sla en tomaten klein.

Giet een beetje olie in een koekenpan/wokpan en voeg het gehakt en de thijm en/of laurier toe.

Bak het gehakt en doe dan de ui, knoflook en sla erbij voeg de tomaten en de tomatenpuree toe.

Bak dit 3 minuten.

Zet er na 3 min het fornuis uit

Warm de wraps op zoals op de verpakking staat.

smeer de wraps in met goed veel met creme fraiche.

Schep een beetje van het gehakt op een wrap en maak af met wat geraspte kaas.

Rol de wraps op.

Klaar!🍽️🍽️πŸ€ͺ


Heerlijke Tomatensoep.πŸ…πŸ…πŸ₯„

1 ui (gesnipperd)

2 tenen knoflook (gepersd)

750 gram bliktomaten (in stukjes)

740 ml water

1 groentebouillontablet (of 10 ml zelfgemaakte bouillon )

1 blikje tomatenpuree

2 eetlepels olijfolie

Een beetje basilicum

Bereiding:

1. Zet een soeppan op het vuur
2. Doe de ui en knoflook ongeveer 3 min in de olie.
3. Doe de tomaten stukjes erbij en bak deze 6 min mee.
4. Voeg het water en de bouillon toe
5. Roer de tomatenpuree er door en laat het nog 4 tot 6 minuutjes koken.
6. Pureer nu alles met een staafmixer en laat de tomatensoep 5 minuutjes doorkoken.
7. Proef of de soep nog een beetje peper of zout nodig heeft.
8. doe de verse basilicum erbij.

KlaarπŸ˜πŸ˜πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ½οΈπŸ½οΈπŸ½οΈπŸ½οΈ


 

Krokante Broccoli Nuggets

 

Krokante Broccoli Nuggets met Romige Sla Dip πŸ₯¦πŸŒŸ

Ingrediënten:


- 1 grote broccoli πŸ₯¦
- 1 ei πŸ₯š
- 60 gram paneermeel 🍞
- 25 gram geraspte kaas πŸ§€
- Zout en peper πŸ§‚
- 60 gram mayonaise πŸ₯„
- 15 gram ketchup πŸ…
- 5 gram honing 🍯
- Fijngesneden sla πŸ₯—

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200°C πŸ”₯
2. Snijd de broccoli in kleine stukjes πŸ₯¦βœ‚️
3. Kook de broccoli in water tot ze zacht zijn, giet af en laat afkoelen πŸ²πŸ’§
4. Klop het ei in een kom πŸ₯šπŸ₯„
5. Meng het paneermeel, geraspte kaas, zout en peper in een andere kom πŸžπŸ§€πŸ§‚
6. Dip de stukjes broccoli eerst in het ei en daarna in het paneermeel mengsel πŸ₯¦πŸ₯šπŸž
7. Leg de gepaneerde broccoli op een bakplaat en bak ze in de oven tot ze knapperig zijn 🍽️πŸ”₯
8. Meng de mayonaise, ketchup en honing voor de dip πŸ₯„πŸ…πŸ―
9. Serveer de krokante broccoli met de sla dip en garneer met wat fijngesneden sla 🌿πŸ₯—πŸŽ¨